Logo

E.g., 17-01-2018
E.g., 17-01-2018
Selecteer periode

Lichtsculpturen in Galerie Posthuys

Lichtsculpturen in Galerie Posthuys
Sat, 16/12/2017 - 11:00

 

 

Jürgen Reichert exposeert zijn unieke lichtwezens. De tentoonstelling is te zien van wo t/m zo van 11 tot 17 uur in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog).

De lichtobjecten van Jurgen Reichert hebben een tactiele uitstraling. “Mijn bloemen moeten bewegen alsof de wind waait. Dit is met siliconen heel goed mogelijk, omdat het flexibel is. Niet alleen het materiaal maakt mijn objecten realistisch. De structuren zijn afgekeken van de natuur. Ik bestudeer originele bloemen of andere organismen van dichtbij. Zo kan ik bijvoorbeeld de manier waarop de steel overloopt in de kelk tot in detail namaken.
Ook zijn structuren van organismen uit de zee in mijn werk terug te vinden.
Mijn ontwerpen berusten geheel op mijn eigen fantasie. Ik creëer nieuwe exemplaren. Als een soort wetenschapper geef ik ze ook Latijnse namen. Alle exemplaren behoren tot de familie van de Lichtwezens. Ze bestaan uit licht, ze gloeien als het ware op van binnenuit als een gloeidraad. Met zo’n Lichtwezen in huis heb je er een huisgenoot bij. Pas als je ze een schemerig plekje geeft, zullen ze hun volle schoonheid prijsgeven.”

Activiteit
Locatie: 
N 53 5.839, E 4 45.68
Reserveren nodig: 
Nee
Reserveringsnr: 
+31 6 41378884
Contactpersoon: 
Remmelt Loos van Meijel
Kenmerken
Toeristisch: 
Ja
Categorie: 
Cultuur
Soort: 
Winkelen
Excursie
Museum
Binnenactiviteit
Dorp: 
De Koog
Weertype: 
Elk weertype
Doelgroep: 
Alle leeftijden