Logo

Bvb: 13-12-2017
Bvb: 13-12-2017
Selecteer periode

Nieuwe expositie in Ecomare

Nieuwe expositie in Ecomare
wo, 24/05/2017 - 09:30

 

 

Een expositie vol weetjes van 10 belangrijke zee-onderzoekers. Wie heeft de bruinvissen vermoord? Wie eet wat op het wad? Hoe kweek je zeewier? Ontdek het zelf!

Waddenstad is de nieuwste expositie van Ecomare en bestaat uit 10 winkeltjes en bedrijfjes, die elk een ander onderzoek in de zee presenteren. In de snackbar Zebo is te ontdekken dat sommige Texelse meeuwen elke dag naar Amsterdam vliegen voor hun dagelijkse portie friet. Bij Radio Zeehond bellen bezoekers met een zeehond. In het politiebureau wordt uitgezocht wie de moordenaar is van de vele dode bruinvissen die de laatste tijd met snijwonden op de Nederlandse stranden gevonden zijn. Allemaal feiten die langskomen in Waddenstad.
>
Belangrijkste doel van deze expositie is om bezoekers van alle leeftijden, op een vermakelijke manier te informeren over het werk en de onderzoeksresultaten van zeeonderzoekers van de onderzoeksinstituten NIOZ en Wageningen Marine Research
>
Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Ecomare. Je kunt zeehonden, bruinvissen, zeevogels en andere zeedieren van heel dichtbij bewonderen. Naast de nieuwste expositie Waddenstad, is er een prachtige Walviszaal met échte walvisskeletten en de spannende expositie over haaien: 'Naar de haaien'. Binnen én buiten is veel te beleven: je bent hier uren zoet!

Activiteit
Locatie: 
Ruijslaan 92, De Koog
Reserveren nodig: 
Nee
Reserveringsnr: 
+31 222 317741
Contactpersoon: 
receptie Ecomare
E-mailadres: 
Kenmerken
Toeristisch: 
Ja
Categorie: 
Natuur
Soort: 
Museum
Binnenactiviteit
Prijs kinderen : 
€ 8,75
Prijs volwassenen : 
€ 12,75
Dorp: 
De Koog
Weertype: 
Elk weertype
Doelgroep: 
Alle leeftijden