Logo

Bvb: 17-01-2018
Bvb: 17-01-2018
Selecteer periode

Vogelexcursie in een minibus door het Nationaal Park Duinen van Texel

Vogelexcursie in een minibus door het Nationaal Park Duinen van Texel
za, 09/09/2017 - 13:30

 

 

Met een luxe minibus gaat u in klein gezelschap aan de westkant van het eiland in het Nationaal Park langs mooie vogelgebieden op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten.

In samenwerking met Staatsbosbeheer en het Nationaal Park Duinen van Texel bieden we een halve dagexcursie aan door het Nationaal Park. Op verschillende plekken zullen we stoppen om te wandelen door de duinen of door het bos. Bij meldingen van zeldzame soorten kan zomaar van de route afgeweken worden om deze soort op te zoeken. De soorten die we vinden zullen heel divers zijn. Steltlopers in De Slufter, bosvogels in de Dennen en diverse zangvogels en roofvogels in de duinen. Het soortenpallet is erg wisselend en hangt af welk seizoen u meegaat: een excursie is altijd weer anders!

De busexcursie start om 13.30 uur. We verzamelen bij het Vogelinformatiecentrum en daar eindigt de excursie rond 16.30 uur. In het Vogelinformatiecentrum drinkt u dan nog koffie of thee en vult u de soortenlijst in. Als bonus ontvangt u voorafgaand aan de excursie het Vogelboekje Vogels van Texel (twv € 9,99). Onderweg kunt u dus bijhouden welke vogelsoorten u ziet.

Als u zelf geen verrekijker bezit kunt u er één lenen bij het Vogelinformatiecentrum.
De prijs voor deze bus-excursies is 40 euro per persoon. Met de opbrengst realiseren we jaarlijks nieuwe vogelkijkpunten op Texel.
Opgeven voor deze excursies is noodzakelijk. Dit kan via de website www.vogelexcursiestexel.nl , in het Vogelinformatiecentrum De Verrekieker, Kikkertstraat 42 in De Cocksdorp of telefonisch 0222 316249.

Activiteit
Locatie: 
Kikkertstraat 42, 1795 AE De Cocksdorp
Reserveren nodig: 
Ja
Reserveringsnr: 
+31 222 316249
Contactpersoon: 
De Verrekieker
Kenmerken
Toeristisch: 
Ja
Categorie: 
Natuur
Soort: 
Excursie
Prijs: 
€ 40,00
Dorp: 
De Cocksdorp
Weertype: 
Elk weertype
Doelgroep: 
Alle leeftijden