Logo

Bvb: 17-01-2018
Bvb: 17-01-2018
Selecteer periode

Marianne Roodenburg en Michiel Jansen

Marianne Roodenburg en Michiel Jansen
za, 16/12/2017 - 11:00

 

 

Marianne Roodenburg en Michiel Jansen exposeren in de grote zaal. De expositie is te zien van wo t/m zo van 11 tot 17 uur in Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog).

In de kerstvakantie is Galerie Posthuys elke dag geopend van 11 tot 17 uur - ook alle feestdagen.

Marianne Roodenburg is al jaren bovenmatig geïntrigeerd door de ritmes en patronen van gebouwen. Ze schildert wat de natuurlijke lichtval met de reliëfs en de kleuren van de muurstructuren doet. Daarmee worden haar doeken ook interessante, autonome kleurstudies binnen een geometrisch lijnenspel.
Ze begon in 2015 met het schilderen van Texelse boetjes. Omdat de gebouwen onlosmakelijk verbonden zijn met de organische lijnen en vlakken van het landschap, sloeg ze met dit onderwerp een nieuwe weg in. De schijnbaar willekeurige vlekken van het landschap zijn een tegenwicht van de strakke belijning van de historische gebouwtjes.

De sculpturen van Michiel Jansen zijn ritmische studies in leisteen. Ondanks de waarschijnlijkheid van het gewicht lijken ze te zweven op water, wand en vloeroppervlak. Droog, diep en duister zijn de stenen die in de sculpturen vaak een sterke, heldere kleurbron lijken te verhullen.

Activiteit
Locatie: 
N 53 5.839, E 4 45.68
Reserveren nodig: 
Nee
Reserveringsnr: 
+31 6 41378884
Contactpersoon: 
Remmelt Loos van Meijel
Kenmerken
Toeristisch: 
Ja
Categorie: 
Cultuur
Soort: 
Winkelen
Excursie
Museum
Binnenactiviteit
Dorp: 
De Koog
Weertype: 
Elk weertype
Doelgroep: 
Alle leeftijden