Logo

Bvb: 17-01-2018
Bvb: 17-01-2018
Selecteer periode

Dagexcursie Nachtegaal, Blauwborst en Lepelaar

Dagexcursie Nachtegaal, Blauwborst en Lepelaar
za, 28/04/2018 - 09:30

 

 

Van 9.30 uur tot 16.30 uur in een luxe minibus op stap met een ervaren excursieleider om te zoeken, kijken en luisteren naar Nachtegalen, Blauwborsten en Lepelaars.

In het voorjaar is het op Texel een waar zangvogeleldorado. Met name voor de Blauwborst en de Nachtegaal is het Nationaal Park Duinen van Texel een belangrijk broedgebied. Tientallen paren broeden er. Ook herbergt het Nationaal Park de grootste kolonie Lepelaars van West-Europa: circa 600 paar Lepelaars broeden er op Texel. Dit zijn al drie prachtige soorten, maar er is natuurlijk veel meer te zien. Tijdens dit soort voorjaarsdagen kun je op Texel tijdens één dagexcursie soms wel meer dan 100 verschillende vogelsoorten zien of horen. In het voorjaar is er op Texel altijd kans op doortrekkende zeldzaamheden zoals Draaihals of Hop. Niet voor niets luidt het motto in deze tijd van het jaar meer dan ooit: verwacht het onverwachte! Met een minibus en een select gezelschap van maximaal 8 deelnemers doen we diverse duingebieden en moerasgebieden op Texel aan om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten te zien. Het mooie van deze periode is dat de meeste vogelsoorten de gehele dag actief zijn en zich dus vaak mooi laten zien.

Vertrektijd is 9.30 uur bij het Vogelinformatiecentrum en om ongeveer 16.30 bent u daar weer terug. Voor een eenvoudige lunch tijdens de excursie wordt gezorgd.

De kosten bedragen 95 euro per persoon

Activiteit
Locatie: 
Vogelinformatiecentrum, Kikkertstraat 42, 1795 AE , De Cocksdorp
Reserveren nodig: 
Ja
Reserveringsnr: 
+31 222 316249
Contactpersoon: 
De Verrekieker
Kenmerken
Toeristisch: 
Ja
Categorie: 
Natuur
Soort: 
Excursie
Prijs: 
€ 95,00
Dorp: 
De Cocksdorp
Weertype: 
Elk weertype
Doelgroep: 
Alle leeftijden